niedziela, 4 marca 2012

Hamburgery

Nie ma to jak porządny, domowy fast food na kolację. Hamburgery na pewno zdrowsze
od tych z "budki", bo przynajmniej wiemy, co jest w środku;)) Polecam!

na 4 hamburgery:
4 bułki hamburgerowe
4 liście sałaty
4 plastry pomidora
8 plastrów ogórka konserwowego
4 plastry sera żółtego
pół kilograma mielonego mięsa wołowego
1 czerwona cebula
pieprz i sól do smaku
keczup

Bułki przekroić i wrzucić do nagrzanego piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące. Mięso wymieszać z przyprawami i pokrojoną w kostkę cebulą. Usmażyć 4 płaskie kotlety o średnicy bułek. Na bułce ułożyć sałatę, kotleta, plaster sera i włożyć je do piekarnika, by ser się troszkę stopił. Na serze układamy pomidora, ogórki, polewamy keczupem, przykrywamy bułeczką, wcinamy:) Smacznego!

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. a jakże:D nieskromnie stwierdzę, że nawet wyglądają lepiej;))

      Usuń
  2. domowy zdrowszy i efektowniejszy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ubolewam nad wołowiną w Polsce. Albo jest niedostępna (co się u mnie często zdarza), albo droga. Paranoja :)
    Ale dzisiaj robię burgery. bo czasami ma się ochotę na bardziej śmieciowe żarcie :)

    OdpowiedzUsuń